Χρηματικά έπαθλα και στους αγώνες 10 και 5 χλμ.

Χρηματικά έπαθλα και στους αγώνες 10 και 5 χλμ.
Saturday, 07 September 2024

Νέο ρεκόρ συμμετοχών, αλλά και υψηλές επιδόσεις, αναμένονται στο Ioannina Lake Run 2024, κάτι στο οποίο συντελούν και τα χρηματικά έπαθλα, τα οποία φέτος δεν αφορούν μόνο τους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ., αλλά επεκτείνονται και στους αγώνες των 10 και των 5 χλμ.

Η επέκταση της αθλοθεσίας ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, η οποία είναι αθλοθέτης των χρηματικών επάθλων από τη θεσμοθέτησή τους. Η Τράπεζα Ηπείρου απονέμει χρηματικό έπαθλο 600 ευρώ στον πρώτο άνδρα και την πρώτη γυναίκα, που θα κόψουν το νήμα του τερματισμού, ενώ με 300 ευρώ επιβραβεύει τους δεύτερους και 150 ευρώ τους τρίτους νικητές. Επίσης, έχει αθλοθετήσει και έξτρα χρηματικό ποσό 300 ευρώ για το ρεκόρ διαδρομής σε άνδρες και γυναίκες, ενώ από φέτος στους πρώτους νικητές και νικήτριες των άλλων δύο αγωνιστικών διαδρομών θα απονέμονται έπαθλα 200 ευρώ, στους δεύτερους 150 ευρώ και στους τρίτους 100 ευρώ.
Η χορηγική συνεργασία Ioannina Lake Run και Τράπεζας Ηπείρου μετρά οκτώ χρόνια πλέον, περιλαμβάνοντας και τη χορηγία του Παραλίμνιου Δρόμου 1 χλμ. για ΑμεΑ.
«Το Ioannina Lake Run έχει καθιερωθεί ως μία εκ των κορυφαίων δρομικών οργανώσεων της χώρας και ενισχύει την ποιότητα ζωής. Η Τράπεζα Ηπείρου δε θα μπορούσε να λείψει, όπως δε λείπει απ’ όλες τις σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του τόπου μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Βασίλειος Κολιός και συνεχάρη τους διοργανωτές, χαρακτηρίζοντάς τους, μάλιστα, ήρωες.
Για μία κορυφαία διοργάνωση έκανε λόγο από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου Ιωάννης Βουγιούκας, ευχόμενος καλή επιτυχία και νέα ρεκόρ. «Θέλουμε να είμαστε κοντά στην κοινωνία και να είμαστε κοντά στις εκδηλώσεις που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, και γενικά την ανάπτυξη του τόπου μας», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η επέκταση της αθλοθεσίας στις μικρότερες διαδρομές έγινε με δεδομένο ότι επίσης συμμετέχουν σημαντικοί αθλητές.
Τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς έναν «από τους πιο πιστούς και πολύτιμους χορηγούς», όπως χαρακτήρισε την Τράπεζα Ηπείρου, εξέφρασε ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης, λέγοντας πως προσφέρει όχι μόνο οικονομική στήριξη, αλλά και το όραμα μιας κοινότητας που προοδεύει μέσα από τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.
«Η δέσμευσή τους στον αγώνα μας είναι πραγματικά καθοριστική, συμβάλλοντας στη συνεχή εξέλιξή του και την εδραίωσή του ως έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες δρόμου στη χώρα. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, δεν ενισχύεται μόνο το Ioannina Lake Run, αλλά και ολόκληρη η περιοχή μας, προβάλλοντας τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτισμό των Ιωαννίνων. Μαζί καταφέρνουμε να εμπνέουμε περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν, να αθλούνται και να έρχονται σε επαφή με την πόλη μας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του επίτευξη ακόμη μεγαλύτερων στόχων στο μέλλον με την πολύτιμη βοήθεια της κοινωνίας και των χορηγών.
Σύμφωνα με την εικόνα που μετέφερε ο κ. Σπυριούνης, λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση των εγγραφών τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, φέτος αναμένονται 1.000 περισσότερες συμμετοχές, με το στοίχημα για τη διοργάνωση να είναι να αυξηθεί και ο κόσμος που θα βρεθεί κατά μήκος της διαδρομής για να τους ενισχύσει με το χειροκρότημά τους.