Χρονιά… ενηλικίωσης το 2024 για το Ioannina Lake Run

Χρονιά… ενηλικίωσης το 2024 για το Ioannina Lake Run
Tuesday, 03 September 2024

Χρονιά… ενηλικίωσης είναι το 2024 για το Ioannina Lake Run, το μεγαλύτερο περιφερειακό δρομικό event της χώρας, καθώς συμπληρώνει 18 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας, έχοντας καταφέρει να καταστεί μια διοργάνωση ορόσημο για το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα.

Από το 2007, όταν ξεκίνησε ως ένας αγώνας δρόμου 30 χλμ. γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, έως σήμερα, που αποτελεί έναν αγώνα για όλους, καθώς πλαισιώνεται με αγώνες δρόμου 10 και 5 χλμ, καθώς και από διαδρομές ψυχαγωγικού χαρακτήρα, το Ioannina Lake Run έχει καταφέρει να διατηρήσει τον ενθουσιασμό των πρώτων χρόνων, που, σε συνδυασμό με την εμπειρία των ετών, καθιστούν τη διοργάνωση μια κορυφαία επιλογή για δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Ioannina Lake Run 2024 θα πραγματοποιηθεί φέτος το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου, με τα Γιάννενα να ετοιμάζονται να υποδεχθούν χιλιάδες δρομείς, ανάμεσά τους πολλά γνωστά ονόματα στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων, που τον επιλέγουν λόγω της σχεδόν απόλυτα επίπεδης διαδρομής των 30 χλμ., αλλά και της ημερομηνίας διεξαγωγής του, που ταιριάζει στο πλάνο προετοιμασίας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και άλλους ευρωπαϊκούς μαραθωνίους, που διεξάγονται την περίοδο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου.
Λάμψη Ολυμπιακών Αγώνων θα έχει φέτος η τελετή έναρξης την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, η οποία θα περιλαμβάνει και μια σειρά ειδικές βραβεύσεις, για να ακολουθήσει το αγωνιστικό διήμερο. Εκτός από τον αγώνα των 30 χλμ. την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, που τον πλαισιώνουν ο αγώνας των 10 χλμ. την ίδια μέρα και των 5 χλμ. μία ημέρα νωρίτερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα Μαμά – Καρότσι, Family Run, Παραλίμνιο Δρόμο ΑμεΑ και το Kids Race για μαθητές των τελευταίων τεσσάρων τάξεων του Δημοτικού, με δωρεάν συμμετοχή.

Οι εγγραφές για όλους τους αγώνες συνεχίζονται έως και τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, στο www.ioanninalakerun.gr.

Το Ioannina Lake Run διοργανώνουν η ΑΜΚΕ Limni και ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, ο οποίος το έχει εντάξει στο πλάνο του ως μια διοργάνωση, που εμπλουτίζει το ελληνικό τουριστικό προϊόν και παράλληλα προβάλλει τη χώρα μας ως προορισμό για αθλητικό τουρισμό.

Μεγάλος χορηγός του Ioannina Lake Run είναι σταθερά η Βίκος Α.Ε., επίσημοι χορηγοί η bwin και η Lenovo, χορηγοί η Τράπεζα Ηπείρου και η Puma, επίσημοι υποστηρικτές το Πλαίσιο, η Garmin, η Volton και η Συνεδριακή Α.Ε., και χορηγοί μετακίνησης η Fiat και η Autolinea Ioannina.

Την πλούσια τροφοδοσία των δρομέων, αλλά και των εθελοντών, που αποτελούν την ψυχή του αγώνα, θα υποστηρίξουν οι εταιρείες Nomad, Dole, Γιολδάσης, Αλλατίνη και Maurten, ενώ με την παροχή υλικών και υπηρεσιών υποστηρίζουν τη διοργάνωση οι εταιρείες Ergotek και Wapp.